Theo Francken en Bert Maertens in De Bunder op 12 februari

Op 27 januari 2020

Theo Toert in Moorslede

N-VA Moorslede nodigt woensdag 12 februari Theo Francken uit in Moorslede voor zijn lezing Theo Toert. Ook Vlaams Parlementslid Bert Maertens zal die avond van de partij zijn.
Theo Francken startte zijn politieke carrière als fractiemedewerker in het Vlaams Parlement. Vanaf 2004 leerde hij de knepen van het vak kennen op het kabinet van Vlaams minister Geert Bourgeois. Zes jaar later raakte hij voor het eerst verkozen in de Kamer. In het najaar van 2014 werd hij staatssecretaris voor Asiel en Migratie en Administratieve Vereenvoudiging. Na de val van de regering over VN-migratiepact werd hij opnieuw Kamerlid en sinds begin dit jaar ook burgemeester van Lubbeek.
Op zijn lezing ‘Theo Toert’ in Moorslede zal hij het gezelschap krijgen van een tweede burgervader, Izegemnaar Bert Maertens. Net als Theo Francken startte hij meteen na zijn studies zijn loopbaan op het kabinet van Geert Bourgeois. Daarna werd hij parlementair medewerker, Kamerlid en woordvoerder van viceminister-president Bourgeois. Sinds 2013 is hij burgemeester van Izegem. Bij de jongste verkiezingen voor het Vlaams Parlement kreeg hij 28.250 voorkeurstemmen achter zijn naam en blijft de West-Vlaamse dossiers aankaarten in Brussel.
De lezing van Theo Francken en het zetelgesprek met Bert Maertens vinden woensdag 12 februari om 20 uur plaats in De Bunder. Deuren open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen welkom!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is