Plaats twee en drie bekend!

Op 4 maart 2018
Veerle Demeulenaere Nicolas Verlinde Filiep Terryn Mia Wyffels

We zijn de voorbije maanden met het N-VA bestuur een versnelling hoger geschakeld.

De lijstvorming is reeds goed gevorderd. We zijn de laatste vrouwen aan het zoeken om ons N-VA-project te ondersteunen en een gezicht te geven.

De basis van ons verkiezingsprogramma is bijna rond en zal de komende maanden concreet worden ingevuld met projecten die we graag in de komende jaren gerealiseerd zien.

Ook de voorbereiding van de verkiezingscampagne draait op volle toeren. We werken aan een positieve, propere campagne met respect voor iedereen. Omdat we voor het eerst als N-VA een eigen lijst indienen bij de gemeenteraadsverkiezingen vinden we het belangrijk dat we ook sterk in het straatbeeld aanwezig moeten zijn.

Maar eerst stellen we u graag de twee N-VA kandidaten voor die plaatsen 2 en 3 zullen invullen op onze lijst

 

Veerle Demeulenaere, 2de plaats N-VA

Wie is Veerle Demeulenaere?:

Ik ben geboren en getogen in Roeselare en ging er naar de kleuter- en lagere school, tot ik naar Kachtem verhuisde. Ons gezin keerde na enkele jaren naar Roeselare terug, tot ik op mijn vijftiende naar Dadizele verhuisde. Mijn middelbaar onderwijs volgde ik in Barnum in Roeselare, op mijn achttiende besloot ik geschiedenis te studeren en trok daarvoor naar de Kortrijkse afdeling van de KU Leuven. Na twee jaar ging het richting Leuven, waar ik na mijn licentiaat geschiedenis nog een aanvullend diploma in de media- en informatiekunde behaalde.

Na mijn studies kon ik meteen aan de slag als journalist en eindredacteur bij de regioredactie van Het Nieuwsblad. Anderhalf jaar later werd ik ook correspondent voor de Moorsleedse bladzijden van De Weekbode. Zo leerde ik het politieke, culturele en verenigingsleven in de gemeente goed kennen!

Na een aantal heel drukke, maar boeiende jaren, schroefde ik mijn journalistieke activiteiten wat terug en ging aan de slag als leerkracht geschiedenis. Ik geef nu les in twee middelbare scholen, de Burgerschool in Roeselare en het IHK in Ardooie. In 2008 nam ik definitief afscheid van de twee kranten waarvoor ik jarenlang met veel plezier heb geschreven.

Ik woon al twaalf jaar in de Mgr. Cardijnlaan in Dadizele en ben gehuwd met Jürgen Dumont. We hebben twee zonen, Jarne en Senne. Zij voetballen allebei bij VK Dadizele en als fiere mama moedig ik hen zoveel mogelijk aan.

Daarnaast ben ik bestuurslid van Dadingisila, de heemkundige kring van Dadizele en de Gezinsbond. Twee jaar geleden trad ik toe het tot het bestuur van N-VA Moorslede-Slyps-Dadizele en werd communicatie-verantwoordelijke, een functie die me op het lijf is geschreven. Als ik nog tijd over heb, probeer ik te quizzen met vrienden, maar dat lukt me de jongste tijd steeds minder.

Waarom politiek? 

Waarom ik me kandidaat stel voor N-VA voor de gemeenteraads-verkiezingen? Als historicus heeft politiek me altijd geboeid. Ik heb jaren beroepshalve de gemeenteraden van diverse steden en gemeenten, waaronder vooral Moorslede en Izegem, gevolgd. Ik weet intussen goed hoe het er aan toe kan gaan.

Met de mensen van N-VA Moorslede-Slyps-Dadizele heeft het altijd geklikt en mijn eigen overtuigingen stroken ook met de ideeën van het Vlaams-nationalisme. De keuze voor deze partij was dus snel gemaakt!

Dat ik bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de tweede plaats krijg toegewezen, zorgt voor een grote uitdaging. Ik ben me bewust van dit vertrouwen door onze grote N-VA bestuursgroep. Het is een goed gevoel dat we als politieke groep zo goed samenhangen.

 

Nicolas Verlinde, 3de plaats N-VA

Wie is Nicolas Verlinde?

Ik ben geboren in 1992 als jongste en derde zoon. Opgegroeid in een zelfstandigenmilieu in de Roeselaarsestraat te Moorslede. Spelend tussen de landbouwmachines en meststoffen. De land- en tuinbouwsector is mijn tweede thuis.

Ik liep school in de gemeentelijke basisschool van Moorslede, nadien Handel in de Burgerschool te Roeselare. Mijn hoger onderwijs volgde ik aan de Hogeschool van Gent, waar ik mijn diploma KMO-Management behaalde, een bedrijfseconomische bacheloropleiding.
Professioneel ben ik actief in een farmaceutisch bedrijf, gespecialiseerd in voedingssupplementen. Het organiseren van commerciële events is een plezant onderdeel van mijn werk.
Ik woon in hartje Moorslede - onder de kerktoren - en hou van gezellig tafelen.  Als jonge gast zet ik graag met mijn vrienden een stapje in de wereld.

 

Waarom politiek?

Mijn eerste kennismaking met de politiek was in 2011. De N-VA was toen in volle groei en het klikte meteen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 stond ik midden op de lijst, op de 11de plaats.

Ik werd rechtstreeks verkozen en werd meteen het jongste gemeente-raadslid uit Moorslede.  Ik ben nog steeds heel dankbaar dat ik zó vroeg en zó duidelijk de kans kreeg om mijn politiek debuut te maken.

In 2014 werd ik gevraagd om deel te nemen aan de verkiezingen van het Vlaamse parlement. Dit werd een boeiende ervaring. Voor het eerst werd de N-VA met 30% de grootste partij van Moorslede-Slyps-Dadizele. In West-Vlaanderen haalde ik als 9de opvolger meer dan 6.200 voorkeur-stemmen. Ik was meer dan verrast.

Ik ben dus vrij jong in de politiek gestapt: daarvoor moet je een beetje gek zijn, niet?  Maar weet je: ik ben graag onder het volk en ik vind het tegelijk boeiend, uitdagend en plezant. Zo leer ik heel veel mensen kennen. Door met hen te spreken en vooral te luisteren, hoor ik wat goed is, maar ook wat misschien nog beter kan. Dit proberen te vertalen naar beleid toe is mijn invulling van lokaal engagement, verantwoordelijk-heidszin en betrokkenheid.

Op 14 oktober zijn er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen. Een moment waar ik uiteraard naartoe leef. Van het N-VA-bestuur krijg ik opnieuw de kans om er volop voor te gaan. Deze keer vanop de 3de plaats. Ik zou graag opnieuw verkozen worden en mij blijven inzetten voor onze mooie gemeente.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is