Nicolas Verlinde neemt afscheid van Moorsleedse gemeenteraad

Op 18 juli 2019
N-VA Moorslede

Nicolas Verlinde (N-VA) neemt na zes en een half jaar afscheid als gemeenteraadslid in Moorslede. Aäron Pattyn volgt hem op.

Moorsledenaar Nicolas Verlinde zette zijn eerste politieke stappen in 2012, toen hij als 19-jarige bestuurslid werd bij N-VA Moorslede. Datzelfde jaar in oktober werd hij vanop de 11de plaats verkozen in de gemeenteraad in de toenmalige meerderheidsfractie Visie (N-VA, Open VLD en onafhankelijken). Hiermee werd hij meteen het jongst verkozen raadslid in Moorslede.

In die legislatuur richtte hij een plaatselijke afdeling van Jong N-VA op, samen met Gert-Jan Hovaere. Hij vertegenwoordigde ook de gemeente in de intercommunale Gaselwest.

In 2014 nam Nicolas Verlinde deel aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Als 9de opvolger boekte hij voor N-VA 6.276 voorkeurstemmen. In oktober vorig jaar volgde een tweede deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen, met succes.

Mensenkennis
,,Door een wending in mijn privé- en werksituatie zal ik niet meer in Moorslede wonen, waardoor ik wettelijk verplicht ben mijn politiek mandaat in de gemeente stop te zetten. Dankzij die lokale politiek leerde ik veel interessante inzichten kennen, is mijn mensenkennis een pak aangevoed en mocht ik veel boeiende mensen ontmoeten. Vandaar richt ik een woord van dank aan familie, vrienden, collega-politici en iedereen die mij de voorbije jaren steunde in mijn politieke activiteiten.’’


Opvolger
Zijn opvolger in de gemeenteraad wordt Aäron Pattyn (25) uit Slypskapelle. Aäron woont samen met zijn vriendin Ulrike Debels aan de kerk in Slyps en is beroepshalve planmedewerker en zelfstandig softwareontwikkelaar.

Aäron was vroeger hoofdleider van jeugdbeweging Flapuit en legt in september de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor N-VA. ,,Het lokale verenigingsleven, veiligheid, jeugd en jonge gezinnen zijn mijn aandachtspunten. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat we een politiek voeren die dicht bij de mensen staat en met ouderwets gezond verstand’’, reageert een gemotiveerde Aäron Pattyn. ,,Daarom ben ik erg blij dat ik deze kans krijg en die zal ik ook met beide handen grijpen.’’






 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is