N-VA hecht veel belang aan veiligheid Stroroute

Op 2 juni 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid

Enkele weken geleden waren politieteams opnieuw aanwezig langs de Stroroute om te zoeken naar een naakte man. Die was weer enkele keren gespot langs die weg. Vorig jaar al drong N-VA Moorslede erop aan om mobiele camera’s te installeren langs de Stroroute na gelijkaardige feiten.

,,Op de gemeenteraad bleek dat de neuzen eindelijk in dezelfde richting staan en de gemeente op ons voorstel tot installatie van een mobiele camera ingaat’’, reageert gemeenteraadslid Gert-jan Hovaere, die het dossier nauwgezet opvolgt. ,,We zijn tevreden dat de veiligheid op en langs de Stroroute wordt aangepakt. Beter laat dan nooit. Wanneer de camera effectief wordt geplaatst, wordt niet meegedeeld, om het onderzoek niet te schaden, zo blijkt. Dat vinden wij een goede zaak.’’

 

Verlichting

De gemeente deelde ook mee dat de gesprekken met de provincie voor verlichting langs de Stroroute op het grondgebied Moorslede lopen. ,,Ondanks de hoge kostprijs, hopen we dat de gemeente voet bij stuk houdt. Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke zal hier blijven op hameren in de provincieraad.

Ten slotte vroeg N-VA om zo snel mogelijk de fiets- en wandeloversteekplaats met de Roeselarestraat te markeren. Nu is dit erg onveilig.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is