Moorslede krijgt 1,55 miljoen euro extra van de Vlaamse Regering.

Op 2 oktober 2019, over deze onderwerpen: Financiën & Begroting, Begroting

Moorslede krijgt 1,55 miljoen euro extra van de Vlaamse Regering. Dat is het gevolg van het nieuw Vlaams regeerakkoord dat bepaalt dat de 64 West-Vlaamse gemeentebesturen tijdens deze lokale bestuursperiode 245 miljoen euro extra middelen krijgen die ze kunnen investeren in hun gemeente.

De Vlaamse overheid neemt de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor de betaling van de ambtenarenpensioenen over en geeft de gemeenten extra budget omwille van hun open ruimte. De bijkomende financiering gebeurt bovenop het gemeentefonds, dat ook deze regeerperiode de groeivoet van 3,5 procent blijft behouden. Dat vernam lokaal N-VA-voorzitter Stijn Verlinden  van Vlaams Parlementslid Bert Maertens (N-VA), onderhandelaar voor onder meer het domein Binnenlands Bestuur.

Voor onze gemeenteraadsleden Veerle, Gert-Jan en Aaron  moeten deze bijkomende budgetten verstandig worden geïnvesteerd in zaken die de gemeente écht beter maken, zoals veiliger wegen en een nette, verzorgde en veilige leefomgeving.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is