Meer camera's tegen fietsdiefstallen

Op 17 september 2019, over deze onderwerpen: Veiligheid

 

De afgelopen maanden kon je er niet naast kijken op sociale media en het platform van het buurtinformatienetwerk. Je ziet er wekelijks berichten verschijnen van ongelukkige slachtoffers van fietsdiefstallen.

 

Tijdens de 11 juli-viering werd een fiets van een speelpleinmonitor gestolen, terwijl op een goeie 50 meter 300 man zat te genieten van de muziek op de markt.

 

Daarnaast zijn het bushokje en omgeving en de fietsenstalling aan de kerk in Moorslede een broedplaats voor dagjestoeristen. Zij kunnen er uren genieten van het busschema met een pintje in de hand, maar maken geen gebruik van het openbaar vervoer.

 

Er zouden extra camera’s komen aan het Torreke in Dadizele.

Daarnaast vroeg N-VA ook camera’s te voorzien aan de fietsenstalling in Moorslede. Dit is uitgesteld omdat de bouwplaats aan de overkant nog in opbouw is.

 

Wij vinden het belangrijk dat de gemeente een streng lik-op-stuk beleid voert tegen criminaliteit. N-VA steunt meer investeringen in vaste en mobiele bewakingscamera’s om de veiligheid te verhogen op risicovolle plaatsen. Wie niets fout doet, hoeft niets te vrezen.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is