De sterke visie van het N-VA programma bepaalde het beleidsplan.

Op 20 december 2019, over deze onderwerpen: Financiën & Begroting

N-VA Moorslede vindt het jammer dat er niet over de partijgrenzen heen naar ideeën werd gepeild. Nochtans hebben de verschillende oppositiepartijen het afgelopen jaar bewezen een positieve inbreng te hebben.

Wat het meerjarenplan betreft, juichen wij een aantal projecten toe, zoals de renovatie van het brandweerarsenaal, extra speeltuigen, fietsstraten en kunstgrasvelden. Toch vinden wij ook dat er enkele foute keuzes zijn gemaakt. Zo wordt er onvoldoende ingespeeld op veiligheid, met een beperkt budget van 15.000 euro voor de aankoop van camera’s. En dat terwijl de gemeente het doelwit blijft van diefstallen en inbraken.

Andere thema’s waar weinig ambitie uit blijkt, zijn groen, natuur en dierenwelzijn. Tijdens de vorige legislatuur was er voor het eerst een schepen van dierenwelzijn. Nu is hierover niets terug te vinden.

We begrijpen dat de begraafplaatsen goed onderhouden moeten worden, maar een bedrag van 850.000 euro is wel heel veel. Er zijn grotere noden zoals de aanleg van voldoende nieuwe fietspaden.

 

De voorgestelde bedragen voor de sporthal in Moorslede kunnen alleen zorgen voor oplapwerk. Een algemeen renovatieplan voor het volledige sportcomplex is meer dan nodig. Als dit intergemeentelijk wordt aangepakt, zijn er Vlaamse subsidies mogelijk, net zoals we meer dan 1.100.000 euro kregen voor het zwembad.

Voorlopig blijft ook Dadizele op sportief vlak in de kou staan. Want meer dan de aankoop van grond voor een nieuwe voetbalinfrastructuur is er niet gepland.

 

Als oppositiepartij zijn we uiteindelijk tevreden dat de meerderheid wel degelijk rekening gehouden heeft met ons verkiezingsprogramma en een aantal van onze voorstellen ook effectief in het meerjarenplan heeft opgenomen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is