Burgemeester beschuldigd van machtsmisbruik in bouwdossier

Op 17 december 2018

Een beslissing van het schepencollege negeren is een zware fout.

Als N-VA vinden we het nodig om te reageren op artikels in de lokale pers omtrent het dossier voor de uitbreiding van grondwerkenbedrijf Deryckere-D’Hondt langs de Fabrieksweg in Moorslede.

Opnieuw negeert burgemeester Ward Vergote een beslissing van zijn meerderheid en volgt hij zijn eigen agenda. Door persoonlijke tussenkomst van de burgemeester werd een negatief advies een positief advies onder voorwaarden.Begrijpe wie begrijpen kan. De bezwaarschriften van de betrokken buurtbewoners legt de burgemeester koudweg naast zich neer. Terwijl hij een verbindend burgemeester zou moeten zijn tussen beide partijen.

 

N-VA Moorslede-Slyps-Dadizele is uiteraard niet tegen ondernemerschap, maar stelt zich wel vragen over deze manier van werken. Door de beslissing van het schepencollege niet te respecteren, gaat Ward Vergote zwaar in de fout. Dit heeft voor N-VA niets te maken met “politieke spelletjes” maar met een consequent en door de burger gedragen beleid. We wensen de nieuwe bestuursploeg, die in de komende legislatuur zal aantreden, veel succes met een burgemeester die een in consensus genomen beslissing volkomen naast zich neerlegt!

 

Bij een dergelijk bedrijf op die locatie, met een uitweg in een gevaarlijke bocht in de Gentsestraat, hebben we ook bedenkingen. Verkeersveiligheid is voor N-VA een prioriteit. Het kruispunt van de Gentsestraat en de Fabrieksweg ligt net achter een bocht en de zichtbaarheid op het naderend verkeer is daar helemaal niet optimaal. De verkeersveiligheid komt daardoor in het gedrang. Wij hopen dat Visie zijn verkiezingsbelofte zal nakomen en bijkomende ambachtelijke terreinen zal ontwikkelen. Een bedrijf, dat een breekinstallatie voor het verwerken van bouwafval wil installeren, zal daar zeker beter op zijn plaats zijn.

Onze N-VA fractie zal dit dossier blijven opvolgen.

 

UPDATE  

De klacht werd tijdens de gemeenteraad van  22 november 2018 achter gesloten deuren behandeld.

Het kwam tot een stemming. Tien raadsleden zijn van oordeel dat het inderdaad gaat om een inbreuk.

Waardoor de burgemeester op het matje werd geroepen, een blaam werd uitgedeeld door de gemeenteraad wegens het overtreden van de gedrachtscode.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is