Naar aanleiding van de verspreiding van het coronavirus lanceerde N-VA Moorslede enkele voorstellen tot steunmaatregelen.

Op 11 mei 2020

Naar aanleiding van de verspreiding van het coronavirus en de impact op de bevolking van Moorslede lanceerde N-VA Moorslede enkele voorstellen tot steunmaatregelen. Die betreffen drie categorieën: verenigingen, handelaars en gezinnen.


De culturele verenigingen van Groot-Moorslede kregen van de cultuurdienst een mail in verband met afgelaste activiteiten en subsidies voor volgend jaar. Die mail verwees naar een artikel in het reglement van de cultuurraad, waarin staat dat activiteiten die worden afgelast in geval van overmacht gehonoreerd worden met 50 procent van de puntenwaarde die men zou bekomen als de activiteit wel plaatsvond.

Omdat verenigingen op die manier twee keer financieel worden gestraft (minder subsidies in 2021 en geen inkomsten dit jaar door afgelasting) vroeg N-VA een uitzondering op het reglement. Het gemeentebestuur heeft de redenering van N-VA Moorslede gevolgd en laat toe dat cultuurverenigingen toch 100 procent van hun punten voor afgelaste evenementen kunnen verkrijgen en in 2021 de maximale subsidie kunnen krijgen. Dit wordt wel nog eerst ter advies aan de cultuurraad voorgelegd.

Daarnaast stelde N-VA voor dat de gemeente een tussenkomst van 50 procent zou betalen op drukwerk voor evenementen die zouden plaatsvinden op de gemeente in maart, april en mei. Hier gaat de gemeente niet op in.

 

Voor bedrijven en kleine zelfstandigen dacht N-VA Moorslede aan financiële ondersteuning via een noodfonds, gespekt vanuit gemeentelijke fondsen. Wat dit voorstel betreft, meent het college van burgemeester en schepenen dat de federale en Vlaamse regering hiertoe de nodige maatregelen heeft genomen.

 

Ten slotte stelde de partij voor elk gezin een pak restafvalzakken te geven. Maar omdat in de raad van bestuur van Mirom is beslist geen gratis restafvalzakken meer weg te geven, kan de gemeente niet op dit voorstel ingaan. Wel zal elk gezin 2 herbruikbare mondmaskers ter beschikking krijgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is