Weyts geeft huursubsidie aan De Bunderboog

Op 21 november 2019, over deze onderwerpen: Financiën & Begroting, Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft een huursubsidie aan vrije basisschool De Bunderboog in Moorslede. Zo kan de school klasruimte huren voor de leerlingen terwijl het bestaande schoolgebouw gerenoveerd wordt. De huursubsidie komt 259 leerlingen ten goede. ,,Deze investering is heel welkom’’, zegt N-VA Moorslede.

De renovatie van een schoolgebouw kan heel wat tijd in beslag nemen. Het is vaak niet haalbaar om alle werken uit te voeren tijdens een schoolvakantie. Scholen moeten dan op zoek naar een oplossing voor de leerlingen, want de lessen moeten natuurlijk kunnen doorgaan.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft nu een huursubsidie aan vrije basisschool De Bunderboog in Moorslede. Zo kan de school klasruimte huren voor de leerlingen terwijl het bestaande schoolgebouw gerenoveerd wordt. De huursubsidie komt 259 leerlingen ten goede.

,,Dankzij de steun van minister Weyts kunnen scholen zonder zorgen en zonder problemen renoveren”, zegt N-VA Moorslede. ,,Tijdens de duur van de werken kunnen de leerlingen terecht in een ruimte die tijdelijk gehuurd wordt. En na de werken krijgen de leerlingen een mooi vernieuwde school. ‘’

75 scholen _ waarvan 44 basisscholen _ in Vlaanderen ontvangen een huursubsidie. Deze dossiers werden goedgekeurd op basis van verschillende objectieve criteria zoals duurzaamheid, multifunctionaliteit en de nood aan extra plaatsen in de klas. Maar liefst 23 scholen in West-Vlaanderen vallen in de prijzen. Ook Moorslede behoort tot de gelukkigen! 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is