Proefopstelling Sperredreef zorgt voor beroering

Op 24 november 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid

N-VA klaagt gebrek aan communicatie met bewoners aan

Sperredreef zorgt voor beroering

Sinds 16 november is een proefperiode gestart in de Sperredreef, met de bedoeling eenrichtingsverkeer in een gedeelte van de straat uit te testen. N-VA gemeenteraadslid Veerle Demeulenaere interpelleerde schepen van mobiliteit Jürgen Deceuninck over deze testfase.

De voorlopige invoering van eenrichtingsverkeer in de Sperredreef, tussen de Remi Dewittestraat en de Dennenlaan in Dadizele, zorgde al voor heel wat beroering, zowel in de straat zelf als tijdens de gemeenteraad.

 

Petitie opgestart door de bewoners

De bewoners startten een petitie op, die door zowat alle betrokken bewoners werd ondertekend. Op de jongste gemeenteraad vroeg gemeenteraadslid Veerle Demeulenaere de betrokken schepen om meer uitleg. Zo vroeg zij of deze proefperiode gelanceerd is naar aanleiding van klachten van enkele inwoners en of er een algemene rondvraag is geweest bij alle betrokken bewoners. De schepen deelde mee dat alle inwoners van de Sperredreef en Remi Dewittestraat een brief hadden gekregen om de testfase mee te delen, maar dat er geen bevraging was geweest. 

Een eenzijdige beslissing, vindt N-VA, die het betreurde dat niemand in de straat gehoord werd over deze kwestie.

 

N-VA wil extra verkeer in het centrum vermijden

Deze ingreep zorgt ervoor dat nog meer bestuurders alleen via de Kleppestraat, Ledegemstraat en Plaats hun bestemming kunnen bereiken. Met andere woorden, nog meer verkeer in het vaak al drukke centrum van Dadizele. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?’’

Ten slotte vroeg Demeulenaere of de gemeente overwogen had om alleen maar eenrichtingsverkeer in te voeren in het stukje Sperredreef tussen de Remi Dewittestraat en de Kernemelkstraat. Een idee dat ook de bewoners genegen zijn. Opnieuw volgens de schepen was dit voorstel niet aan de orde, maar het gaat om een testfase, waarbij alle ideeën welkom zijn.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is