N-VA Moorslede neemt deel aan studiedag rond mobiliteit

Op 5 december 2016

Enkele bestuursleden van N-VA Moorslede-Slypskapelle-Dadizele namen onlangs aan een studiedag rond mobiliteit deel. Gastsprekers waren onder meer minister van mobiliteit Ben Weyts, Suzy Decoster, directeur van De Lijn West-Vlaanderen,  Marc Descheemaecker,  voorzitter van De Lijn en oud-ceo van de NMBS en de Izegemse schepen van mobiliteit Kurt Himpe.

 

N-VA West-Vlaanderen hield een studiedag over mobiliteit in de provincie voor haar lokale afdelingsbesturen en mandatarissen in De Spil in Roeselare. N-VA Moorslede was er met vier bestuursleden van de partij. De ruim 100 deelnemers kregen er heel wat antwoorden en interessante tips.

Minister Ben Weyts, bevoegd voor mobiliteit, opende de studiedag. Hij stelde zijn accenten rond mobiliteit in West-Vlaanderen voor.

Moorslede ligt centraal tussen Roeselare en Ieper en moet doorkruist worden als je van Menen naar Roeselare wil en omgekeerd. Dat betekent dat de gemeente veel extern vervoer te verduren krijgt. ,,Omdat ons eigen vervoer niet in het gedrang mag komen, is kennis van mobiliteit en de toekomstige mobiliteitsplannen op deze wegen erg belangrijk’’, stelt N-VA Moorslede.

Kennis voor bestuur

,,Daarnaast is ons vervoer ook erg divers, van fietsers tot landbouwvoertuigen. Daarom is een efficiënt beleid belangrijk, vandaar onze keuze om in te zetten op deze studiedag. Op die manier kregen we advies van ervaringsdeskundigen en specialisten.’’

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is