Windmolens in Moorslede

Op 2 oktober 2013

N-VA Moorslede-Slyps-Dadizele wil geen
windmolens tussen Moorslede en Slyps

De firma Westwind heeft het voornemen om in de open ruimte tussen Moorslede en Slypskapelle een windmolenpark te bouwen bestaande uit 9 windturbines.  Elke molen heeft een hoogte van 125m.  Voor het project moet een milieuvergunning en een stedenbouwkundige vergunning worden aangevraagd.  Het nieuwe college van burgemeester en schepenen werd pas eind augustus op de hoogte gebracht over dit geplande project.  Op dat moment waren beide vergunningsaanvragen reeds ingediend bij de provincie.  Het huidig gemeentebestuur werd over dit project nooit eerder gecontacteerd.  De firma Westwind plaatste de gemeente Moorslede voor een voldongen feit.

N-VA Moorslede-Slyps-Dadizele betreurt de handelswijze van de firma Westwind in dit dossier.  Dit kon op een betere en meer correcte manier gecommuniceerd worden.  Het gebrek aan voorafgaand contact & overleg met de bevolking van Moorslede, Slyps en Dadizele heeft het draagvlak voor windenergie sterk doen afnemen. Deze gang van zaken getuigt van weinig respect! 

N-VA vind hernieuwbare energie belangrijk. Maar we pleiten voor de juiste alternatieve energie op de juiste plaatsen. Niet voor niets kreeg Slyps met haar zonnestraat een waardering van de Vlaamse overheid voor het hoog aantal zonnepanelen.

N-VA vind echter dat windmolens thuishoren op plaatsen waar mensen weinig hinder ondervinden, zoals industrieterreinen, op zee, langs kanalen, enz…  Zomaar 9 windturbines “uitstrooien” tussen twee woonkernen, dichtbij waar mensen wonen en werken, kan voor ons niet.  Terecht kunnen we ons ook afvragen of deze windmolens passen in ons mooie landschap.

 

N-VA steunt het actiecomité ‘Geen windmolens in Moorslede’.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is