• Header N-VA Moorslede
N-VA Moorslede-Slyps-Dadizele

U bent hier

700 Moorsledenaren spreken zich uit over nieuw marktplein

Op 21 augustus 2013

Pater Lievens op zijn vaste plek geflankeerd door fonteintjes en eenrichtingsverkeer in de Zesde Jagersstraat en de Kerkstraat. Zo moet het marktplein van Moorslede er in de toekomst uitzien volgens de meerderheid van de zevenhonderd stemmers.

 

Dat het marktplein aan vernieuwing toe was, daar was iedereen het over eens. Hoe het plein er in de toekomst moest uitzien, daar was heel wat meer discussie over. Om die discussie te beslechten, organiseerde het gemeentebestuur een referendum.

Elk gezin uit Moorslede en de deelgemeenten kon een stem uitbrengen. Er was keuze uit drie voorstellen: een plein met Pater Lievens dichter bij de kerk, een plein met Pater Lievens op zijn vertrouwelijke plaats met vijver en een gewijzigde verkeerssituatie of een plein met Pater Lievens op zijn plaats met lichte wijzigingen in de verkeersstroom.

Het derde voorstel, met tevens het meeste aantal parkeerplaatsen, werd gisteren met een duidelijke meerderheid gekozen. Ruim 80 procent van de stemmen ging naar voorstel drie.

 Het gemeentebestuur gaat het gekozen voorstel nu uitvoeren. Men beloofde op voorhand dat het gekozen voorstel zou worden uitgevoerd. Daar blijven ze bij.

Zo snel mogelijk starten

Bij het tellen van de stemmen was ook een oppositielid aanwezig ter controle. Het gemeentebestuur wil het dossier in oktober voor de gemeenteraad brengen, zodat de nodige voorbereidingen getroffen kunnen worden en de werken zo snel mogelijk kunnen starten.

Op de toekomstige markt zal er plaats zijn voor 81 parkeerplaatsen. In de Zesde Jagersstraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd zodat ook daar nog eens negentien wagens kunnen parkeren. Verder blijft het groene plateau rond de kerk behouden en komen er extra bomen. De rijrichting rond de kerk blijft tegen wijzerzin, maar de Kerkstraat wordt eenrichtingsverkeer, waardoor aan beide kanten van de weg geparkeerd kan worden. Het standbeeld van Pater Lievens blijft op zijn huidige plaats, maar aan zijn zijde komt een reeks van kleine fonteinen. Die kunnen worden uitgeschakeld tijdens de winter of om plaats te maken voor evenementen.

 

Bron: Arne Vansteenkiste - Foto if op nieuwsblad.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is